Verslag Digitale workshop Dashboarding

Onlangs had FFF, vanwege de enorme belangstelling, twee avonden de ‘digitale workshop Dashboarding’ op de agenda staan. Deze workshop werd gepresenteerd door Eldert de Jager, schrijver van meerdere boeken over Dashboarding. Eén van onze trouwe leden Louis Treffers schreef er volgende ervaring over:

Op woensdag 2 december 2020 zijn we door Eldert de Jager op een boeiende wijze meegenomen in de wereld van Dashboarding. Al snel werd duidelijk dat het niet eenvoudig is om een goed samenhangend dashboard op te stellen en te onderhouden. Met het simpel weg opstellen van KPI’s ben je er niet. Om te komen tot een succesvol dashboard is het noodzakelijk dat de stuurinformatie relevant is en breed gedragen wordt door alle lagen binnen de organisatie.

Aan de moderne financial de schone taak om aan de vraag vanuit de markt te kunnen voldoen, toe te passen en te helpen bij het definiëren van de juiste KPI’s die aansluiten bij de gekozen strategie.

Het dashboard dient dusdanig ingericht te worden dat het tevens de functie van de financial ondersteunt om de rol als navigator van een organisatie goed te kunnen vervullen.

Aan het eind van de digitale workshop waren de enthousiaste “ aanwezigen” voorzien van de nodige handvatten om zelf succesvol aan de gang te gaan binnen hun organisaties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je dan nu in voor de FFF Nieuwsbrief !