Verslag ALV – presentatie RPA – netwerkborrel

Op woensdag 18 mei was de Algemene Ledenvergadering bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Als voorzitter heb ik namens het bestuur verslag gedaan van onze activiteiten in 2021. Hoewel we door de coronamaatregelen beperkt waren in het ontmoeten, zijn in samenwerking met onze partners toch mooie activiteiten georganiseerd, al dan niet online.

We spraken met elkaar over de toekomst van de vereniging. We willen immers financials met impact zijn én vertegenwoordigen. Want het vakgebied wordt steeds breder. Of tenminste, het aandachtsgebied van de financial wordt steeds breder. Niet voor niets is ons jaarthema voor 2022 ‘digitalisering en duurzaamheid’. Ga er maar aan staan als financial, of zelfs als financieel of eindverantwoordelijke binnen een organisatie of bedrijf voor de bedrijfscontinuïteit, het rendement, de medewerkerstevredenheid en de klantfocus. Het grijpt allemaal in elkaar.

Maar hoe doen we dat? We gingen daarover met elkaar in gesprek. Goed om te zien dat we zulke betrokken leden hebben! Er kwamen veel goede ideeën uit de brainstorm. Binnenkort daarover meer, want we willen graag onze leden hier ook nauw bij betrekken! Of zoals een van onze nieuwe leden zei: “Juist jullie, met jullie ervaring maken de vereniging!” En een ander lid benadrukte: “Met z’n allen dragen we bij aan meer zichtbaarheid!” We kwamen met elkaar tot de slotsom dat de verbinding centraal staat.

Vanzelfsprekend stond er ook weer een presentatie op het programma en een afsluitende netwerkborrel met uitgebreid buffet. Hadden we bij de aftrap op 17 maart een bijeenkomst met Egbert Willekes in het kader van Sustainable Finance, nu was dat er een in het kader van Digital Finance. Gerrit Jan Hagens van onze partner ‘Shared Rotterdam – Services & Robotics’ was uitgenodigd om ons in zijn Masterclass mee te nemen in de ontwikkeling van RPA (Robotic Process Automation). ‘Software robots’, ‘Robotics in Finance’, ‘RPA’: zo maar wat termen die allemaal hetzelfde beloofde land aanduiden waarin alle bedrijfsprocessen schijnbaar moeiteloos geautomatiseerd kunnen worden. Dat is in ieder geval de belofte.

Was de opkomst voor de ALV al zeer goed te noemen, voor de masterclass was deze zelfs overweldigend. Ontzettend fijn om zoveel en ook jonge financials te mogen ontvangen op deze prachtige locatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je dan nu in voor de FFF Nieuwsbrief !