Terugblik ‘Aftrap 2023 met een workshop CSRD’

Wij bieden dit jaar een vol programma dat onder deze titel wordt opgehangen aan een aantal thema’s:

  • Sustainability & Finance
  • Digital Finance
  • Persoonlijke ontwikkeling

Op 26 januari jl. vond de aftrap plaats met een Workshop CSRD, een voor veel Financials inmiddels bekend begrip maar qua inhoud nog ver van ons af. Deze workshop werd gegeven door Diane Zandee, van Finchain en o.a. Program Manager Sustainability & Finance aan Nyenrode Business University.

Workshop CSRD: wat betekent dit voor de financieel professional?

Na een korte inleiding wat duurzaamheid is, lag de focus in deze workshop op de Corporate Social Responsibility Directive (CSRD). Dit is een nieuwe Europese richtlijn die zo’n 25% van de Europese bedrijven raakt, maar ook leveranciers en klanten hiervan. Grote kans dus dat jouw bedrijf hier in de komende jaren mee te maken krijgt. Deze organisaties moeten gaan rapporteren in hun jaarverslag hoe duurzaam ze zijn en welke stappen ze gaan zetten in de komende jaren. Behalve voor externe rapportage, zal dit ook veel betekenen voor interne sturing, omdat ook de gerealiseerde prestaties gerapporteerd moeten worden. Met een paar oefeningen zullen we ervaren hoe je jouw rol hierin als financieel professional kunt oppakken en de organisatie meenemen in de uitdagingen waar bedrijven voor staan.

“Dank dat ik weer een bijdrage mocht leveren aan de FFF-bijeenkomst afgelopen donderdag! In het CO2 tooltje kun je experimenteren met het berekenen van CO2. En als je je verder in het onderwerp wilt verdiepen, dan kan ik het recent gepubliceerde artikel in Auditors Magazine aanbevelen: Is Duurzaam Duurder dat ik heb geschreven. Hierin heb ik de belangrijkste termen van duurzaamheid uitgelegd op eenvoudige wijze.” (Diane Zandee, Finchain)

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je dan nu in voor de FFF Nieuwsbrief !