Workshop Jam Cultures: inclusief leiderschap is bewust werken met verschil

Programma

Deelname

Deelname is voor leden van Future Fit Financials gratis. Wil jij kennis maken met de vereniging FFF als introducé neem dan contact op met secretariaat@futurefitfinancials.nl.

Inschrijving

Inschrijven is alleen mogelijk via aanmelding op de agenda van de website van Nive Managers Platform. Dit kan via onderstaande button.

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR Vianen

Workshop Jam Cultures:

Inclusief leiderschap is bewust werken met verschil

Samenwerking bekeken als een jamsessie. Ieder met het eigen geluid laten meedoen vraagt vertrouwen in het talent, timing, geduld, gunnen, ruimte maken, je plek durven innemen voor de solo of juist afwachten tot de ander klaar is. Het levert een geweldig optreden op! Als we dit vertalen naar het werk, blijkt dat we deze houding en eigenschappen ook nodig hebben als we met elkaar de klus willen klaren. Dat vraagt iets van jou en je collega’s. Aan de hand van de metafoor van de jamcirkel en de inclusieprincipes duiken we in jouw inclusieve leiderschap en gaan we ontdekken. Let’s jamm!
De basis is het boek Jam Cultures van Jitske Kramer: www.jamcultures.nl/het-boek/.
Deze workshop deelt elementen uit het model: de jamcirkel en biedt theorie en oefeningen voor groter bewustzijn en vaardigheden voor deze verandering in de cultuur. Als er andere mensen bij komen dan je gewend was (mensen die willen kolven of bidden, introverten, jongeren, vegetariërs of juist vleeseters) zul je je moeten openstellen en bewust worden wat de verandering met je doet. Dat is de belangrijkste stap. We gaan onderzoeken hoe bewust we zijn van onze (voor)oordelen en wat het van ons als mens vraagt om nieuwsgierig te worden of te blijven naar iemand die volgens onze norm ‘anders’ is. Maar ook zal de vraag ‘hoeveel diversiteit wil of kun je aan?’ aan bod komen. Want werken met verschil vraagt ruimte én grenzen.
De workshop is interactief; theorie wordt afgewisseld met korte oefeningen of reflectievragen.
Wat leer je in deze workshop?
Je leert over het model van de jamcirkel en welke fasen doorlopen moeten worden om inclusief werken te bereiken. Je krijgt groter bewustzijn op de dynamiek van groepen die juist wel of niet homogeen zijn maar je krijgt ook een handelingskader mee. Je kunt meteen aan de slag met gerichte vragen die helpen om alle stemmen te kunnen horen. Of met een werkvorm die helpt om je te verplaatsen in ‘die ander’. Er komen inzichten over macht en de impact daarvan. Wat helder wordt is de complexiteit van samenwerken met verschil: er is namelijk geen kant en klare toolkit voor inclusief leiderschap. Het vraagt inspanning, aandacht, tijd en samen zoeken met elkaar. Maar je leert ook dat inclusief leiderschap op jouw eigen manier kan, met inzet van je talenten als humor of moeiteloosheid. Universeel verhaal, unieke toepassing door jou.