NIVE Workshop: Wat gebeurt hier nu eigenlijk?

Programma

Deelname

Jij als FFF-lid mag kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst! Deelname is voor leden van Financials For Financials gratis. Wil jij kennis maken met de vereniging  FFF als introducé neem dan contact op met frans.de.vos@futurefitfinancials.nl.

Inschrijving

Inschrijven is alleen mogelijk via aanmelding op de agenda van de website van Nive Managers Platform. Dit kan via onderstaande button.

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR Vianen

Groepsdynamiek: je kunt het alleen veranderen als je het ziet

Hoe komt het toch dat mensen vaak ja zeggen maar nee doen? Dat ze zich een-op-een zo anders gedragen dan in een groep? Dat het steeds dezelfde mensen zijn die het voortouw nemen en anderen dat maar laten gebeuren, ook als zij (en jij!) dat eigenlijk niet willen?

Op dinsdag 14 maart, van 15.30 uur tot 18.00 uur, verzorgt Bas van Kesteren de Nive Workshop ‘Wat gebeurt hier nu eigenlijk? Groepsdynamiek: je kunt het alleen veranderen als je het ziet bij Miele in Vianen. Bas leert je waarom gedrag in groepen en teams soms zo ontzettend frustrerend kan zijn, waarom we af en toe vastzittende meningen hebben en waarom mensen vaak zo moeilijk doen. Maar vooral leert hij je hoe je het dan in hemelsnaam wél voor elkaar krijgt om binnen een groep effectief samen te werken. Je bent van harte uitgenodigd om aan deze Nive Workshop deel te nemen!

Jij en ik maken het elke dag weer mee. De perikelen in groepen en teams. De weerstand, de sentimenten, de beïnvloeding en andere dynamieken die een belangrijke rol spelen in hoe we sámenwerken en ‘samen werken’. We willen zo graag vooruit met de groep maar dat lukt vaker niet dan wel. Dit is een terugkerend fenomeen dat ons in de greep houdt. Frustratie en ontevredenheid zijn vaak de uitkomsten van onze vergaderingen, overleggen en bijeenkomsten. En die frustratie leidt vaak tot minder betrokkenheid en tevredenheid. Dat kost niet alleen een hoop tijd, maar heeft ook een duidelijk negatieve invloed op de productiviteit en motivatie.

Het kan ook anders, door ons alleen al bewust te zijn van het gedrag van mensen in de groep. We zijn zo vaak bezig met onszelf, onze eigen gedachten en meningen, en met processen en taken, dat we niet of nauwelijks letten op het groepsgedrag.

Wat als je meer kennis krijgt over hoe groepen werken? Wat als je beter kunt herkennen wat belemmerende groepsdynamieken zijn? Wat als je de groep zo kunt stimuleren dat deze slimmer wordt dan de slimste mens uit de groep? Wat als je op een nieuwe manier naar samenwerking in groepen gaat kijken?

Na deelname aan deze Nive Workshop kijk je anders naar de groepsdynamiek. Wat je niet weet en ziet, kun je niet veranderen. Maar als je het eenmaal ziet, kun je niet meer terug! Meer informatie over deze Nive Workshop vind je hier!