FFF en LOOFC willen onderwijs, onderzoek en werkveld verbinden

Future Fit Financials (FFF), het interactieve platform voor Financials, gaat vanaf september met het Landelijk Overleg Opleidingen Finance & Control (LOOFC) sessies houden bij verschillende hogescholen. Met als doel om het onderzoek, werkveld en onderwijs met elkaar te verbinden. Uiteenlopende experts geven hun visie vanuit hun vakgebied. De eerste wordt gehouden op 28 september, van 16.00 uur tot 20.30 uur bij de Haagse Hogeschool (de HHS).
Bij de hogescholen wordt veel toegepast, innovatief onderzoek gedaan. Zij willen hun kennis graag delen met het werkveld. Verder levert het onderwijs ‘young professionals’ af en is het geïnteresseerd in casussen vanuit de praktijk. Andersom is het voor bedrijven en organisaties interessant om de kennis en tools die door het onderzoeksveld ontwikkeld worden, toe te passen in de praktijk.

Programma

Deelname

Deelname is voor leden van Financials gratis. Niet leden betalen € 25,-. Annulering tot 24 uur voor aanvang is vrij, daarna zal € 25,- in rekening worden gebracht.

Inschrijving

Meld je nu alvast aan via deze link.

Locatie

De Haagse Hogeschool
J. Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag
Tijdens de sessies geven wisselende experts vanuit hun vakgebied hun visie op hoe je onderzoek, werkveld en onderwijs op het gebied van Finance & Control kunt verbinden. Ook bieden de sessies een mooie gelegenheid aan de deelnemers om met elkaar te praten over het samen bouwen van een kennisnetwerk.
Deze eerste sessie begint met een Engelstalige lezing van Liliya Terzieva, lector designing value networks van de HHS. Zij gaat in op value networks en hoe je impact kunt maken met netwerken.
Daarna volgt een workshop van Albert Kraaij over een tool die hij ontwikkelde om SDG’S (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen) te koppelen aan het businessmodel van ondernemingen. Kraaij is docent-onderzoeker bij International Centre for Frugal Innovation en docent ondernemerschap bij de HHS. Tijdens zijn workshop legt hij uit hoe je de tool kunt gebruiken binnen het MKB.
De bijeenkomst wordt ingeleid en afgesloten door Eveline Kapteijn, bestuurslid van het LOOFC, dat bezig is met het ontwikkelen van een nieuw curriculum voor de Finance & Control opleidingen van de hogescholen. Ook is ze docent-onderzoeker van de HHS en bestuurslid van FFF. Tijdens de pauze is er gelegenheid om met elkaar te praten over netwerken en de tool van Albert Kraaij.